De Noordboom is tijdens het zomerverlof gesloten van zaterdag 15 juli tot en met maandag 5 augustus 2024

Woodular

Maak kennis met het innovatief bouwsysteem "Woodular"! Het is volledig modulair aanpasbaar, dus toekomstgericht én betaalbaar.

Een bezoek aan onze demowoning te Ronse is mogelijk na afspraak.

Het bouwsysteem wordt zo ontwikkeld dat het voldoet aan alle technische voorschriften. Op die manier is het inzetbaar voor verschillende doeleinden: particuliere woningbouw (nieuwbouw of een uitbreiding aan een bestaande woning), maar ook tijdelijke toepassingen zoals tuinkantoren, zorgunits, klaslokalen, daklozen- en vluchtelingenopvang.

De Noordboom wil met de ontwikkeling van Woodular, een Modulair & Circulair BioBased Bouwsysteem, inspelen op de nood aan betaalbaar en toekomstgericht bouwen. Het systeem combineert onze prefab bouwelementen op een flexibele manier tot modules die onderling koppelbaar zijn (=modulair) in verschillende opstellingen. Bovendien zijn de bouwelementen binnen een module uitwisselbaar en herbruikbaar voor andere toepassingen en behouden ze hun waarde (=circulair). Op die manier zijn gebouwen eenvoudig aanpasbaar en uitbreidbaar volgens de wisselende noden en de beschikbare budgetten. De toegepaste materialen zijn steeds zorgvuldig gekozen met het oog op een duurzame toekomst: het frame bestaat uit houtskelet, de isolatiematerialen zijn nagroeibaar (=BioBased). Deze aanpak resulteert in een uiterst energiezuinig gebouw dat CO2 opslaat en dus een positieve milieu-impact heeft.