STEL - Hernieuwbouw in prefab houtskelet

STEL - Hernieuwbouw in prefab houtskelet

Gelegen op een bebost perceel, vlak naast een vijver, is dit een prachtige locatie voor een ecologische houtbouw

Architect: Jo Van Nieuwenhuyze - www.architect-jo.com

Een combinatie van grote glaspartijen, houten gevelbekleding, metselwerk en een groot dakterras maken dit een uniek project. Dit grote project wordt in fazen opgesplitst waarbij eerst de bovenverdieping volledig wordt afgewerkt. Keuken, badkamer en slaapkamers zijn allemaal voorzien op het verdiep waardoor de woning reeds bewoond kan worden. Het gelijkvloers verdiep kan achteraf afgewerkt worden. De houtskeletwanden zijn erop voorzien om later een passerele rondom de woning te hangen t.h.v. het eerste verdiep.

Water- en winddichte afwerking

Dit gebouw werd water- en winddicht afgewerkt met eenvoudige tegelpannen en EPDM. Om een dakterras op de EPDM en het isolatiepakket te kunnen plaatsen, werd drukvaste hellingsisolatie gebruikt.

Isolatie

Alle wanden werden ingeblazen met cellulose isolatie. Deze isolatie zorgt voor een maximale vulling van alle holtes. Bovendien zijn onze wanden stabiliteitsgewijs reeds 24cm en kunnen we dan ook een dikte van 24cm isolatie toepassen in deze wanden. Aan de binnenzijde van de wanden werd een leidingspouw geplaatst voor de technieken. Deze werd ook nog eens opgevuld met 6cm Katoen métisse of houtwol. Dit voorkomt dat de leidingspouw als klankkast fungeert en draagt bij tot extra thermische isolatie. Dit materiaal wordt voor deze akoestische reden ook gebruikt in alle binnenwanden.

Ook de screens werden door ons uitgevoerd. Op de slaapkamer ramen werden verduisterende screens (0%) geplaatst. Op de ander ramen aan de zonnige zijden werden 5% screens geplaatst.

Interieur

De binnendeuren werden met onzichtbare scharnieren en onzichtbare omlijsting geplaatst.

Jaar van uitvoering: 2023

RUWBOUW HOUTBOUW
TECHNIEKEN INTERIEUR

Werf volop in opbouw, meer foto's volgen snel ...