Nieuwbouwwoning in CLT te Gent

Nieuwbouwwoning in CLT te Gent

Arch. DURV architecten & ontwerpers

Bouwformule bouwteam

Samenwerking tussen bouwheer, DURV architecten & ontwerpers en De Noordboom.


Bijzonder aan dit project

Op een nieuw ontwikkeld stuk bouwgrond aan de Muide te Gent werd deze gesloten nieuwbouwwoning in CLT gebouwd. De bouwteam formule staat garant voor betrokkenheid van alle partijen en optimaal gebruik van de aanwezige kennis en ervaring. Op die manier konden we deze woning bouwen met een maximale kwaliteit binnen het beschikbare budget. Bedankt DURV en bouwheer voor de toffe samenwerking en het schitterende resultaat!


Onze aanpak

Voor deze ééngezinswoning opgebouwd in CLT (Cross Laminated Timber) werden zowel grond- als funderingswerken met de daarop volgende houtbouw in CLT tot en met water- en winddichte afwerking door De Noordboom uitgevoerd. In de ontwerpfase hebben we in samenspraak met de architect de stabiliteitsstudie voor het CLT-gedeelte uitgevoerd en zo de dikte en de kosten van de CLT-panelen kunnen optimaliseren. Alle technieken worden door de bouwheer zelf uitgevoerd, waarbij we in de ontwerpfase alles grondig doorgenomen hebben met architect en bouwheer voor het inwerken ervan. Vooral in het geval van CLT is dit belangrijk, gezien alle uitsparingen voor technieken reeds vooraf tijdens de productie in de fabriek worden uitgefreesd. In de laatste fase werden door ons ook nog isolatie, dakbedekking en gevelbekleding uitgevoerd, waarbij aandacht voor de afwerking rond buitenschrijnwerk en het inwerken van geautomatiseerde zonnewering, die eveneens door de Noordboom geplaatst werden, niet uit het oog werd verloren. Het oog voor detail komt ook tot uiting in de binnenafwerking, want de CLT-panelen worden zo geselecteerd en afgewerkt, zodat ze zichtbaar kunnen blijven in de woning. Dit resulteert in een warm en sfeervol interieur waarbij de identiteit van de gebruikte materialen mooi naar voor komt.

De getuigenis van de bouwheer en de reden waarom ze voor CLT kozen kan u hier lezen!


Fotografen: Siel Gybels, DURV


Jaar van uitvoering : 2018

RUWBOUW HOUTBOUW
TECHNIEKEN INTERIEUR

Intussen heeft de bouwheer de woning zelf verder afgewerkt, het resultaat mag er zijn! De link naar de foto's vindt u in het artikel hierboven.