De Noordboom is tijdens het Paasverlof gesloten van zaterdag 30 maart tot maandag 8 april 2024
DAEL - Nieuwbouwwoning in houtskeletbouw te Asse

DAEL - Nieuwbouwwoning in houtskeletbouw te Asse

Arch. Bas Goethals & Jelmer Daelman

Bouwformule

Ontwerp door Bas Goethals & Jelmer Daelman en uitvoering door De Noordboom.


Bijzonder aan dit project

Aandacht ging naar het inwerken van de ventilatiekanalen, gezien het ontwerp van de architect bedacht was met zichtbare roosteringen. Hierdoor was er ook een hoge afwerkingsgraad van de balken vereist, met een grote precisie voor het uitvoeren van de onzichtbare bevestigingen. Zowel onze tekenaar als onze vakmensen hebben hun expertise en ervaring hier kunnen op loslaten!


Onze aanpak

Voor deze ééngezinswoning opgebouwd in houtskeletbouw zijn we gestart vanaf de funderingsplaat. Na het nauwkeurig opmeten van het profiel en de nokhoogte van de buur, werd de woning volledig in 3D uitgetekend. De detaillering van de balken in de zichtbare roosteringen kreeg bijzondere aandacht, want de puzzel met ingewerkte zwaluwstaartverbindingen moest volledig kloppen en resulteren een perfecte afwerking. De woning werd verder volledig water- en winddicht afgewerkt inclusief isolatie, buitenschrijnwerk in Accoya en een deel houten gevelbekleding in Plato Vuren. Tijdens uitvoering kwam daarbij ook nog de vraag om trappen en binnendeuren te plaatsen.


Jaar van uitvoering : 2019

RUWBOUW HOUTBOUW
TECHNIEKEN INTERIEUR

Vanaf de funderingsplaat werd de houtskeletbouw opgetrokken en nadien werden er ook nog een aantal interieurwerken uitgevoerd.