De Noordboom® partners

Pixii

Pixii

Pixii (voorheen bekend als Passiefhuis-Platform) ondersteunt als neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling de bouwactoren bij zowel innovatie, informatie en netwerking als op de werf. De organisatie verenigt meer dan 200 toonaangevende bedrijven in de bouwsector en wil met haar actieve ledencommunity inspireren en motiveren tot het bouwen van passieve en energieneutrale gebouwen.  Pixii levert professioneel advies en begeleiding aan bedrijven en particulieren, netwerkt met beleids- en opiniemakers, verleent certificaten aan passieve en energieneutrale projecten en organiseert evenementen en gespecialiseerde opleidingen rond energiezuinig bouwen. De organisatie focust op het kruispunt van energie, renovatie en circulair bouwen.

www.pixii.be

VIBE

VIBE

VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) is een onafhankelijke vzw op het kruispunt van de milieubeweging en de bouwsector. Hun opdracht omvat vorming, advies en bewustmaking over gezond en milieuverantwoord (ver)bouwen en wonen maar behandelen ook alle onderwerpen die hiermee te maken hebben: niet alleen energie- en waterbesparing, maar ook ruimtegebruik, ecologische stedenbouw en gezonde bouwmaterialen. Dit vanuit het standpunt van gezondheid én milieu.

VIBE vzw reikt het VIBE-label uit aan professionelen uit de bouwsector die voldoen aan hun criteria voor ‘duurzaam’ bouwen. Daartoe is een procedure met duidelijke criteria en controles uitgewerkt.

www.vibe.be

FSC®

FSC®

FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Door FSC gelabeld hout te gebruiken ondersteunen wij wereldwijd een beter bosbeheer.

Ons FSC erkenningsnr.: CU-CoC-811355

www.fsc.be

Energiebewuste aannemer

Energiebewuste aannemer

Energiebewuste aannemer is een initiatief van de Bouwunie. Dit label wordt behaald na de opleiding Energiebewuste Aannemer. Dit is een perfecte introductie in doorgedreven energiezuinig (ver)bouwen.

www.bouwunie.be