De Noordboom® partners

Pixii

Pixii

Pixii (voorheen bekend als Passiefhuis-Platform) ondersteunt als neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling de bouwactoren bij zowel innovatie, informatie en netwerking als op de werf. De organisatie verenigt meer dan 200 toonaangevende bedrijven in de bouwsector en wil met haar actieve ledencommunity inspireren en motiveren tot het bouwen van passieve en energieneutrale gebouwen.  Pixii levert professioneel advies en begeleiding aan bedrijven en particulieren, netwerkt met beleids- en opiniemakers, verleent certificaten aan passieve en energieneutrale projecten en organiseert evenementen en gespecialiseerde opleidingen rond energiezuinig bouwen. De organisatie focust op het kruispunt van energie, renovatie en circulair bouwen.

www.pixii.be

VIBE

VIBE

VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) is een onafhankelijke vzw op het kruispunt van de milieubeweging en de bouwsector. Hun opdracht omvat vorming, advies en bewustmaking over gezond en milieuverantwoord (ver)bouwen en wonen maar ze behandelen ook alle onderwerpen die hiermee te maken hebben: niet alleen energie- en waterbesparing, maar ook ruimtegebruik, ecologische stedenbouw en gezonde bouwmaterialen. Dit vanuit het standpunt van gezondheid én milieu. Met het ambassadeurschap bestendigt De Noordboom zijn engagement voor VIBE. De wortels van De Noordboom waren al stevig met die van VIBE verankerd, we kijken er trots naar uit om als VIBE-ambassadeur samen onze groei verder te zetten.

www.vibe.be

FSC®

FSC®

FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Door FSC gelabeld hout te gebruiken ondersteunen wij wereldwijd een beter bosbeheer.

Ons FSC erkenningsnr.: CU-CoC-811355

www.fsc.be

Velt

Velt

Velt vzw is de vereniging voor ecologisch Leven, koken en tuinieren. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Door kwaliteitsvolle publicaties en samenwerkingsverbanden wil Velt bijdragen tot de ontwikkeling van een duurzame levensstijl. In Vlaanderen en Nederland telt Velt ruim 18000 leden en 100 lokale afdelingen. Daarmee is Velt een spreekbuis voor de belangen van ecologische consumenten.

www.velt.nu

Energiebewuste aannemer

Energiebewuste aannemer

Energiebewuste aannemer is een initiatief van de Bouwunie. Dit label wordt behaald na de opleiding Energiebewuste Aannemer. Dit is een perfecte introductie in doorgedreven energiezuinig (ver)bouwen.

www.bouwunie.be