De Noordboom® partners

VIBE

VIBE

VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) is een onafhankelijke vzw op het kruispunt van de milieubeweging en de bouwsector. Hun opdracht omvat vorming, advies en bewustmaking over gezond en milieuverantwoord (ver)bouwen en wonen maar behandelen ook alle onderwerpen die hiermee te maken hebben: niet alleen energie- en waterbesparing, maar ook ruimtegebruik, ecologische stedenbouw en gezonde bouwmaterialen. Dit vanuit het standpunt van gezondheid én milieu.

VIBE vzw reikt het VIBE-label uit aan professionelen uit de bouwsector die voldoen aan hun criteria voor ‘duurzaam’ bouwen. Daartoe is een procedure met duidelijke criteria en controles uitgewerkt.

www.vibe.be

Passiefhuis Platform

Passiefhuis Platform

Passiefhuis-Platform vzw is een onafhankelijke vzw die de bouw van zeer energiezuinige bebouwen wil stimuleren. Volgens PHP verbruikt 20% van de wereldbevolking 80% van de energievoorraden. Hun passiefhuisconcept combineert comfortabel en goedkoper wonen met energiebezuiniging. Het zorgt ervoor dat het energieverbruik tot 4 maal lager ligt. Eén van de kerntaken van Passiefhuis is informatieverstrekking en innovatiebegeleiding. PHP richt zich zowel tot particulieren als tot professionelen in de bouwsector.

www.passiefhuisplatform.be

FSC®

FSC®

FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Door FSC gelabeld hout te gebruiken ondersteunen wij wereldwijd een beter bosbeheer.

Ons FSC erkenningsnr.: CU-CoC-811355

www.fsc.be

Energiebewuste aannemer

Energiebewuste aannemer

Energiebewuste aannemer is een initiatief van de Bouwunie. Dit label wordt behaald na de opleiding Energiebewuste Aannemer. Dit is een perfecte introductie in doorgedreven energiezuinig (ver)bouwen.

www.bouwunie.be