Technieken

De Noordboom® kan via een vaste poule van onderaannemers ook technieken zoals elektriciteit, verwarming en sanitair mee aanbieden in de totale aanneming. Hiervoor werken wij samen met onze partners, die reeds jaren ervaring hebben met onze manier van bouwen.

Ventilatiesystemen dimensioneren, ontwerpen en plaatsten wij volledig zelf in eigen beheer.

Ventilatie

Een goed ventilatiesysteem is noodzakelijk en wettelijk verplicht

Aangezien er bij de Noordboom® veel aandacht wordt geschonken aan de luchtdichtheid van de projecten, dient er met evenveel aandacht worden omgegaan met de goede ventilatie van het gebouw. Dit is noodzakelijk (en wettelijk verplicht) voor een gezond binnenklimaat.

Het ventilatiesysteem wordt letterlijk verweven in de houtskelet, en zo goed als mogelijk weggewerkt, om een proper afgewerkt eindresultaat te bekomen. Om dit te kunnen garanderen hebben wij een eigen ploeg in dienst voor de installatie van het volledige systeem in uw woning.

De Noordboom® kiest voor een D-systeem

Omwille van onze energetische en duurzame visie kiest De Noordboom® voor het ventilatie D-systeem. Balansventilatiesystemen sluiten beter aan bij de visie van luchtdicht en goed geïsoleerd bouwen. Het D-systeem zorgt, naast een volledig gecontroleerde ventilatie, ook voor een aangename binnentemperatuur door de binnenkomende buitentemperatuur af te vlakken tijdens de 2 piekmomenten, nl. winter en zomer. Daarnaast geeft het u ook een hoger E-peil winst bij de EPB-berekening.

Voor onze ventilatiesystemen kiezen we voor kwalitatieve galva kanalen

Voor onze ventilatiesystemen kiezen we voor kwalitatieve galva kanalen. Door te kiezen voor spiraalkokers kan er veel lucht verplaatst worden zonder dat de ventilator veel toeren hoeft te maken. Het is een duurzame oplossing die eenvoudig te reinigen is. Om het mogelijke probleem van overspraak tegen te gaan plaatsen we vaste dempers tussen de ventielen. Waar mogelijk steken we de ventilatiebuizen in de roostering/tussenvloer en in reeds bestaande techniekenkokers zoals achter de WC. We maken gebruik van beugels met rubberen inleg, zodat de minimale trillingen door luchtverplaatsing opgevangen wordt.

Ventilatietoestel

De Noordboom® kiest voor het ventilatietoestel Zehnder ComfoAir Q – de nieuwe referentie in balansventilatie. De ComfoAir Q Premium units zijn uitgerust met een innovatieve diamantvormige tegenstroomwarmtewisselaar, een modulerende automatische bypass en een modulerende voorverwarmingsbatterij. Het toestel werkt volautomatisch dankzij de standaard ingebouwde vraagsturing voor comfortregeling luchtvochtigheid.