Buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk dient volgens de huidige EPB-eisen te voldoen aan maximale toelaatbare U-waarden: Uraam=1,8 W/m²K en Uglas=1,1 W/m²K. Wij plaatsen enkel schrijnwerk in hout of aluminium of een combinatie van de twee omdat dit natuurlijke en onuitputtelijke materialen zijn.

Schrijnwerk in hout of aluminium of een combinatie van de twee zijn natuurlijke en onuitputtelijke materialen

Hoe gaan we te werk?

In eerste instantie maken we een prijsofferte op basis van gegevens die we van u persoonlijk ontvangen. Voor de offerte hebben we behalve uw coördinaten nog een aantal gegevens nodig zoals:

1. Afmetingen van het raam

2. Vast raam, opendraaiend of kipraam

3. Onderverdelingen van het raam (vb. 2-delig raam)

4. Voorzien wij de uitbraak van oude ramen?

5. Muggenramen

6. Afwerking: kleur raamprofiel, type kruk, ed.

7. Speciale wensen of opmerkingen

Houten ramen en deuren

We gebruiken (bijna) uitsluitend FSC®-gelabeld hout voor het maken van ramen en deuren. Door het toenemende succes van FSC®-gelabeld hout zijn er reeds tal van houtsoorten beschikbaar, zowel tropisch hardhout als inlands naaldhout.

- Meranti

- Padoek 

- Afzelia

- Afromosia

- Accoya

- Lariks

- ...

Onze ramen krijgen standaard altijd een behandeling tegen UV-stralen en andere weersinvloeden. Hierin heeft u de keuze tussen een houtafwerkingsolie of lakken in RAL-kleur naar keuze. Bij de olie geldt de regel: hoe donkerder de olie, hoe beter het hout beschermd wordt tegen UV-stralen. Houdt er rekening mee dat houten schrijnwerk levenslang onderhoud vereist om de kwaliteit te waarborgen.

Houten schrijnwerk vereist levenslang onderhoud om de kwaliteit van het schrijnwerk te waarborgen

Aluminium ramen en deuren

Aluminium is een uniek materiaal. Ondanks een laag gewicht is het heel sterk en resistent. Deze eigenschappen maken aluminium uitermate geschikt voor ramen en deuren. Bovendien is het een materiaal met weinig beperkingen betreffende vormgeving. Voor het maken van grote raampartijen met hoge en brede afmetingen raden wij dit materiaal aan.

Aluminium heeft een laag gewicht, is heel sterk en resistent

Hout-aluminium ramen en deuren

Houten ramen en deuren met aluminium aan de buitenzijde brengt vele voordelen met zich mee:

- Volledige bescherming van het hout tegen zowel UV-stralen als andere weersinvloeden

- Duurzaam en waardevast dankzij een blijvend mooie optiek

- Slechts minimaal onderhoud dankzij een robuuste buitenschaal

Volledige bescherming van het hout tegen alle weersomstandigheden

Daklicht

Onder daklichten verstaan wij elke vorm van lichtdoorlating in het dak. Deze bestaan in verschillende concepten en vormen:

  • dakvlakraam
  • lichtkoepel
  • lichtstraat
  • lichttunnel

Wij schenken hierbij extra aandacht aan perfecte waterdichting en thermische isolatie.

Daklicht

Zonnewering

Gedurende de wintermaanden is gratis zonnewarmte een voordeel voor de energiebalans in de woning. In de zomer kan echter oververhitting optreden wanneer de warmtewinsten te hoog oplopen zonder dat deze opgevangen of geventileerd kunnen worden. Daarom kan een zonnewering een maatregel zijn om de zontoetreding te beperken.

Hierin heeft u keuze uit enkele opties:

  • screen
  • buitenjaloezie
  • rolluik


Zonnewering

Vliesgevel

Voor grote glasoppervlakken volstaat traditioneel schrijnwerk vaak niet. Hiervoor kan een vliesgevel (of gordijngevel of glasgevel) een oplossing bieden. In de meeste gevallen bouwen wij een houten structuur waarop wij een aluminium draagstructuur bevestigen om het glas te dragen.

Vliesgevel