!! De Noordboom heeft iets te vieren !!

Op vrijdag 14 oktober bent u vanaf 14u tot 20u welkom om samen ons 40-jarig bestaan te vieren.

Graag uw aanwezigheid te bevestigen via dit inschrijvingsformulier.


Heeft u interesse in modulair en circulair bouwen? Kom dan zeker ons innovatief bouwsysteem ontdekken!

De Noordboom wil met de ontwikkeling van een “Modulair & Circulair BioBased Bouwsysteem” inspelen op de nood aan betaalbaar en toekomstgericht bouwen. Het systeem combineert onze prefab bouwelementen op een flexibele manier tot modules die onderling koppelbaar zijn (=modulair) in verschillende opstellingen. Bovendien zijn de bouwelementen binnen een module uitwisselbaar en herbruikbaar voor andere toepassingen en behouden ze hun waarde (=circulair). Op die manier zijn gebouwen eenvoudig aanpasbaar en uitbreidbaar volgens de wisselende noden en de beschikbare budgetten. De toegepaste materialen zijn steeds zorgvuldig gekozen met het oog op een duurzame toekomst: het frame bestaat uit houtskelet, de isolatiematerialen zijn nagroeibaar (=BioBased). Deze aanpak resulteert in een uiterst energiezuinig gebouw dat CO2 opslaat en dus een positieve milieu-impact heeft.

Het bouwsysteem wordt zo ontwikkeld dat het voldoet aan alle technische voorschriften. Op die manier is het inzetbaar voor verschillende doeleinden: particuliere woningbouw (nieuwbouw of een uitbreiding aan een bestaande woning), maar ook tijdelijke toepassingen zoals tuinkantoren, zorgunits, klaslokalen, daklozen- en vluchtelingenopvang.

We demonstreren ook onze nieuwe prefablijn voor houtskeletbouw, die we intussen al 2 jaar succesvol inzetten voor zowel eigen projecten als voor derden (particulieren en aannemers). Tot slot mag zeker ook onze nieuwe montageloods in CLT niet ontbreken in de rondleiding.

Meer dan genoeg, vinden we, om uw interesse aan te wakkeren en te tonen dat we tijdens dit 40-jarig traject enorme stappen gezet hebben.

We hopen alvast dat u erbij kan zijn!